Huisartsenpraktijk Marinus


Fresiastraat 45-47
(ingang Hortensiastraat)
7531 VJ Enschede
info@huisarts-marinus.nl
Praktijk - 053 434 4600
Spoed - toets na bellen 1

Praktijkinfo

Wegens cursus en vakantie is de praktijk gesloten van woensdag 24 april t/m vrijdag 3 mei.

Bij afwezigheid in verband met cursus, vakantie of nachtdienst, kunt u via ons eigen telefoonnummer 053 4344600, doorverbonden worden met de waarnemende huisartsen.      

Nieuwe Patienten:

De praktijk is open voor nieuwe patienten van buiten Enschede die in de wijk Ribbelt/Stokhorst gaan wonen (postcode 7531) en anders geen huisarts kunnen vinden. Door een te grote praktijkomvang kunnen wij helaas nieuwe patienten buiten het postcodegebied 7531 niet in onze huisartsenpraktijk aannemen.

Openingstijden

De praktijk is op weekdagen geopend van 8:00 tot 17:00 uur.

Tijdens avond-, nacht- en weekenduren neemt de Huisartsenpost Enschede waar voor spoedgevallen.                     Telefoonnummer: 088 555 1188. Klik hier voor de website.

Afsprakenspreekuur
's Ochtends en 's middags is er iedere werkdag een afsprakenspreekuur.

Aanvragen en afspraken voor telefonisch terugbelspreekuur, consult of visite

Graag bellen tussen 8.00 en 10.00 uur.
Een visite kunt u aanvragen wanneer u vanwege medische redenen niet naar de praktijk kunt komen. In de praktijk zijn echter betere onderzoeks- en behandelmogelijkheden dan in de thuissituatie.
Om het spreekuur zo goed mogelijk te kunnen plannen zal de assistente u vragen naar de reden van uw bezoek. Bij meerdere vragen of complexe problemen wordt extra tijd ingepland. De assistente is een goed opgeleide hulpverlener. Zij mag u ook telefonische advies geven. Zo nodig overlegt zij hierover met de huisarts.

Uitslagen

Voor uitslagen bij voorkeur bellen tussen 8.00 en 11.00 uur.
’s Middags is de assistente minder beschikbaar in verband met lunchpauze (12-13 uur) en een eigen assistentespreekuur. 

Vakantie/praktijk gesloten

Als de praktijk gesloten is, in verband met vergadering, cursus, vakantie of nachtdienst, kunt u via ons eigen telefoonnummer 053 4344600, doorverbonden worden met de waarnemende huisartsen van onze huisartsengroep. Deze bestaat uit de volgende huisartsen/praktijken: dokter Bos, dokter Davids, dokter Meulemans, dokter Kim/Voordijk, dokter McKenney/Rinket, dokter Sombekke en dokter Vrenken.

Telefooncentrale

Wanneer onze praktijklijn (053 4344600) in gesprek is, kunt u in een telefonische wachtrij terechtkomen. Dit om te voorkomen dat u een “in gesprek”- toon te horen krijgt en steeds opnieuw moet bellen. Wanneer u aan de lijn blijft wordt u automatisch doorverbonden met de assistente. U helpt de assistente en andere patiënten door het gesprek kort te houden.

Voor spoedgevallen kunt u de 1 intoetsen terwijl u in de telefonische wachtrij staat. Om de spoedlijn vrij te houden zal onze assistente bij oneigenlijk gebruik vriendelijk maar kordaat de verbinding verbreken.

Klachtenregeling

Twentebreed hebben veel huisartsen en verschillende huisartsenorganisaties zich ingezet om een helder vormgegeven klachtenprocedure te maken: http://khtwente.nl/. U kunt hier veel informatie vinden als u een klacht heeft over ons persoonlijk of onze huisartsenpraktijk. Het is niet prettig een klacht te krijgen, maar aan de andere kant is het ook een mogelijkheid om te verbeteren; daarom zou het fijn zijn wanneer u een klacht heeft, u dat persoonlijk met mij wilt bespreken voor u de officiele klachtenprocedure inschakelt. U kunt er van op aan dat ik uw klacht zorgvuldig zal behandelen.